Dagbok 2021

Desember

Vinteren har kommet.

Fra juni til nå ble det et stort grått tåkekaos med migrene og lite aktivitet. Jeg har jobbet hjemme. Det ble mindre undervisning borte når hodet ikke tålte så mye reising. Skjermarbeid har vært noe som har krevd mye av meg, og da ble det mindre hjemmeside.

Vi fikk inn veldig mye bra fôr av graset vårt, både på låven og i høysilage. Nok til at vi kunne selge endel, så det er vi godt fornøyd med. Nå i desember gleder jeg meg over å kunne finne frem sommeren hver eneste dag i høyet til hestene. Vinterstormene raser ute rundt oss. Hestene og jeg trives ikke så godt med det. Vi gleder oss til lengre dager og til solen varmer igjen. Sola snur 21 desember.

Ta vare på hverandre, og ha en fin julehøytid.

Juli

Mon Ami 

Født 17 mai 1988

Død 21 juni 2021

Takk for alt vår aller kjæreste Mon Ami.

Vi måtte med stor sorg ta avgjørelsen å la damen vår få slippe. Hun fikk en akutt skade i kryss/hofte og dyrlegen mente det samme som oss, det beste var å la henne få gå over regnbuebroen. Livet blir ikke det samme uten deg her på gården, kjære Mon Ami. Det som står igjen som det største er en stor takknemlighet 💔 Hvil deg nå kjære, det har du fortjent.

9 juni

Sommer

Rideskolen er inne i sin siste uke på Prestmoen i Oppdal.

Jeg har jobbet der to dager i uken siden januar. Det er alltid hyggelig å undervise barn. Her hjemme er det travelt nå, vi rydder og prøver å få de fint nå når det plutselig ble snøfritt og grønt. 

Jeg håper sommeren blir fin.

fredag 26 februar

Stillstand eller ikke?

Nå har jeg hatt en lang periode hvor min akivitet har vært minimal. Rekonvalesenstiden har vært krevende og lang. Men hestene gjør noe likevel, jeg er ikke alene om dem her i familien. Det kom ei veslevoksen lita jente her, og samtalen var omtrent sånn her;

"Hvorfor rir ikke du på tur med hestene dine?!

-nei, nå er det ganske mye trafikk i vinterferien, så da er vi ikke på veien.

-ååh, men hvis du vil ha hjelp, kan jeg godt ri de på tur altså!

-vi låner ikke ut hestene våre, de er privathester alle sammen.

-åååh, privathester, ja.. hadet bra, da.

-hadet, og fortsatt god ferie" og så hoppet og spratt hun bortover veien igjen.

Det var Tanam hun sto og så på. Han vet å vise seg fram når han har publikum, med halen som en hvit fane høyt hevet setter han fart. Han slenger gjerne inn et par tre høylytte snøft også, bare sånn for å være sikker på at de har sett ham, de som går, sykler eller jogger forbi her. Og de er det en god del av her nå i ferien. Ingen av hestene går inntil veien nå, for å unngå at de blir foret med alskens saker igjen.

Jeg husker når jeg selv var lita og så en araber som var så flott å se på. Det glemmer jeg ikke. Siden den gangen har jeg vært fascinert av rasen ❤ 

 

Tanken gikk så til hva som egentlig blir gjort hver eneste dag her. Det er faktisk ganske mye, og nei, vi er ikke ute på offentlig vei. Men stillstand på aktiviteten er det heldigvis ikke, 🤩

 

21 februar

Vinterferie

Nå har turistene inntatt bygda her igjen. De har dårlig tid, og travelt med o komme seg frem til skiheis, hytter og handling på sentrum. Med andre ord er det helt normale ferietilstander her, på tross av en pandemi. Det er innført munnbindpåbud her nå. Det er på sin plass, vi fastboende handler veldig tidlig eller veldig sent.Sånn unngår vi det verste rushet. 😎

Det har vært ekstremt kaldt fra nyttår og frem til nå. Vi har hatt temperaturer på stort sett 15-25 kuldegrader oppi dalsiden her, og på sentrum har de sett i 36 kuldegrader på det verste. Men nå har det tverrvendt, vi har varmegrader. Det minner mer om påske enn vinterferie nå. 

Vår kjære Mon Ami har vært med på digital utstilling og fikk femteplass før jul. Nå kom endelig sløyfen og vi prøvde å ta et fint bilde i dag. Hun er som vanlig, ikke like flink til å stå stille. Vi har ikke fikset man eller klippet den i løpet av vinteren. Forhåpentligvis kommer vi sterkere tilbake og kan ta et shinet bilde. Så tok hun altså nok en sløyfe, i en alder av 32 år. Beste damen vår.

 

25 januar 2021

Godt nytt år🙂

Da er ett nytt år igang, og det starter like ekstremt som 2020 sluttet.

Vi håper det vil bli bedre med covid-19 når vaksineringen får kommet et stykke på vei.

Skolen og studietid er annerledes for ungdommer og studentene her på gården, det er ikke lett å være ung nå.

Det er kuldeperiode og aktiviteten er på et minimum akkurat nå. Vi satser på bedre tider når det går mot lysere tider nå.

Nyeste kommentarer

16.08 | 14:09

Hei, leverer dere ut kraftfor? Tenker på icelandic power!

31.01 | 12:21

Ja, det kommer til å tid for oss å komme til noen form for normal uten henne. Vi regner jo tiden i før og etter Rakel her hjemme.

23.01 | 14:39

Så trist med Rakel. Kondolerer. Man blir så ufattelig glad i disse fantastiske dyrene som vi er så heldige å få ha hos oss.

29.10 | 08:40

Han er 21 år nå, og vi har hatt ham i ni år.