Kort fortalt

Jeg er Frøydis Bjerke, mamma til 6 barn. Jobber med rideundervisning, og holder helgekurs. Født og oppvokst i Fredrikstad, "utvandret" til Oppdal i -97. Jeg nærmer meg å bli godt voksen snart tror jeg..

 

Hester har alltid vært i mitt liv, jeg husker ikke helt når jeg ble løftet opp på en stødig døl første gang. Siden har hestene variert i både rase og temperament oppover årene. De norske hestene ligger mitt hjerte nært, som fullblods, welsh og araber også gjør.

 

De første ridetimene jeg hadde var jeg så heldig å få med Eddie Bull gjennom ett par års tid. Videre fortsatte jeg hos Elisabeth Melin Johannesen i flere år på Tune ridesenter, senere i Skjeberg. De to ga meg en unik plattform hestemessig og ridemessig. Kurs for Bjørn Johannesen i sprang har jeg også. En god start hos en dyktig instruktør er så viktig for de som skal lære seg å omgås hest. Om man er motivert for å ta til seg kunnskap vil man finne den instruktøren som kan gi en god plattform videre i hestelivet.  Å ha hest er dynamisk, ikke statisk.

*Utdannet agronom fra Kalnes.

*Utdannet agrotekniker innen plantekultur og forsøksteknikk fra Kalnes.

* Etablererkurs fra Hest og Helse og flere andre kurs innen hestehåndtering samt hestekunnskapseksamen fra Starum.

*Utdannet og diplomert ridelærer innen integrert ridekunst, uteksaminert i juni 2011 ved Drangelske rideinstitutt.

*Jeg har jobbet som berider i Tyskland.

* Jeg har mer enn 35 års erfaring som instruktør og ridelærer.Det som jeg legger stor vekt på i min undervisning er at rytteren skal selv lære seg å kjenne hva som skjer med hestens kropp og sin egen kropp. Og hvordan de kan få hesten til å gå i bærighet og balanse. Jeg legger vekt på at det skal være hestemessig bra det som gjøres. Noen ganger kan det ta lang tid det som skal læres inn på en ny måte for rytteren, hesten også. Lære seg å ha tålmodighet er viktig.

 Andrew McLean sin innlæringsmetodikk og Linda Tellington-Jones står sentralt. Og, den klassiske dressuren sine prinsipper ligger til grunn for det som gjøres. Kurd Albrecht von Ziegner har utvidet utdanningsskalaen til ti trinn i sitt skjematiske tre. Den tar jeg mye frem, for å gi rytteren forståelse av å kunne utvurdere sin egen hest ståsted akkurat for øyeblikket.

 
Karin Blignault, Gerd Heuschmann, Anja Beran,Reiner Klimke,Klaus Balkenhol, Bent Branderup, Philippe Karl, Nuno Oliveira og Christina Drangel samt de gamle klassiske mesterne er blant de jeg finner kunnskap og inspirasjon hos.

Nyeste kommentarer

16.08 | 14:09

Hei, leverer dere ut kraftfor? Tenker på icelandic power!

31.01 | 12:21

Ja, det kommer til å tid for oss å komme til noen form for normal uten henne. Vi regner jo tiden i før og etter Rakel her hjemme.

23.01 | 14:39

Så trist med Rakel. Kondolerer. Man blir så ufattelig glad i disse fantastiske dyrene som vi er så heldige å få ha hos oss.

29.10 | 08:40

Han er 21 år nå, og vi har hatt ham i ni år.