Våre hester
Våre hester.
Rosark Elin Mai
Lille Trille som hun også kalles er ei welsh mountain hoppe født 5 mai 1998.
Hun er importert fra Wales, og har en gullkantet stamtavle. Hun er nok noe av det vennligste lille hestevesen som finnes. Hun har lært flere barn å være trygg på hesteryggen, og er glad når hun kan bære rundt på de minste.
Skjønt, mest lykkelig er hun vel når hun kan spise gress og ha heeelt fri...
Little Kelly
Little Kelly er datteren til Elin, faren er Tyreos Storm Buster, welsh sec. C også importet fra Wales. Kelly kom til verden 9 juni 2005 og er det første føllet født her på gården i moderne tid. Hun er visst født ferdig innridd. Vi har ikke gjort så mye annet enn ledeøvelser og lange tøylearbeid med henne. Hun er allikevel trygg og god når de minste ungene her kommer opp på ryggen hennes.

Hun vurderes solgt om den rette dukker opp. 
Ginger 344
Ginger er en tysk sportsponni makset kat.1 vallak født april 1994. Han er en god allround ponni, og har stor sprang og feltritt kapasitet. Han knyttet seg sterkt til Andrea her og er hennes ponni. Ginger er tøff utenpå, men myk kosegutt inni.  Dette er en typisk enmannshest, er du akseptert, da går han gjennom ild og vann for deg.

Nabila
Nabila er ei fullblods araberhoppe med russisk stamme. Hun er importert fra Nederland og er født i mai 1993. Hun har høye karakterer på utstillinger og show, og er brukt i avl. Vi kjøpte denne damen for at mor i huset skulle få en hest som hun kunne ha. Men Helga og Nabila bestemte at det var de som skulle være en ekvipasje. Dermed ble den litt heite damen en snill og trygg ridehest for ei jente på 11 år. Hun har startet både sprang og dressur med henne. 
Fanta f. 1978 d. 2010
Vi mistet vår kjære Fanta 21 oktober 2010. Hun er sårt savnet av Morten og oss andre.

Fanta er født i Kristiansand dyrepark i 1978. Hun er Nordlands/lyngshest. Hun er nå i 2010 32 år. Hun ble kjøpt sammen med datteren sin Sunniva i 2007 når hun var 29 år.  Fanta er en skøyer av en hest, oppfinnsom og morsom. Hun er fremdeles en kløpper på å åpne dører og låser, og når hun ser sitt snitt til det tar hun seg gjerne en tur på egen hånd.
Fanta har gått sprang og  dressur opptil lett A og blitt brukt til kjøring og kanefart. Hun var med som en av kanefarthestene på VM i Trondheim også.
Hun er fremdeles glad for å trekke sin lille vogn. Hun blir ikke ridd så mye lenger, men enkelte korte rideturer blir det sammen med Morten. 
Vi har vært, og er fremdeles veldig glad for hver eneste dag vi får ha denne damen her.
Sunrise

Sunrise er Madame Curie sin sønn. Hans far er en fullblodsaraber, så dette er resultat av en kjærlighetsaffære som ikke skulle funnet sted.. Nåja, sånt kan skje selv i de beste familier. Resultatet er nå en fin toåring som ser ut til å få flotte steg og sin mors fabelaktige lynne og arbeidsvilje. 
Vi glemmer rett som det er at han faktisk er hingst enda. Han går rett på transport og er lett å ta med seg akkurat som sin mor. Vi håper det fortsetter like enkelt og greit videre med ham i fremtiden også.
 
Han vurderes solgt dersom rett person dukker opp.

Sunrise 2010
Mon Ami.

Mon Ami er ei hoppe som er født 17 mai 1988. Hun er min venninne sin gamle hest, og den morgenen i 1988 fikk vi nesten sjokk når vi fôret morgen. For der sto det ett lite føll og tittet over kanten til hoppen hun hadde kjøpt 6 uker tidligere usett fra NordNorge. Faren er en varmblodstraver hun hadde vært på beite med året før. Talita var svensk varmblods med en hingst som het Flyinge til far.
I de årene min venninne eide henne fikk jeg fulgt henne tett, og ta del i hennes opplæring. Når hun ble solgt mistet jeg kontakten med henne. Så fikk jeg se at hun var skolehest hos Ålesund rideklubb. Den gangen fikk vi ikke kjøpe henne. Senere fikk vi se annonse med navnet hennes tydelig lagt ut. Det var ikke lenge den annonsen lå ute for å si det sånn.  Hun er akkurat så tøff og sprek som hun var som ung enda. Bruker litt lang tid på å bli varm og myk nå, men det skulle bare mangle. Det er ikke få Glava og knøttecuper som sitter i den kroppen der. Nå fungerer hun som Tora sin private lærehest, og det er en oppgave Mon Ami utfører med glans.

Celina Era
Celina Era er ei quarterhoppe født 30 april 2003 i Hjørungavåg. Jeg syntes hun så aldeles henrivende ut, og hennes farge var fantastisk. En februardag 2009 var jeg nedover og tok henne med hjem til gården. Hun er ei krevende dame, snill og sikker på seg selv, stort sett.
Gam Erla f. 2005 d. 2015
Gamma som hun kalles fikk vi i mars i år. Hun er kaldblodstraver født 5 mai 2005. Jeg håper hun blir en god allroundhest for oss her. Hun er stor, ca 168 cm til manken, men det vet hun ikke selv. Om hun kunne ville hun krøpet opp i fanget og krøllet seg på plass som en katt. Jeg er spent på hva hun vil bli når vi får sett mer av hva hun har i seg, fremdeles er hun ei lita jente hvor mye kroppsfølelse må på plass.

Gam Erla skadet seg på nytt, og vi fant ut i samråd med dyrlegen at nå hadde vi prøvd å holde henne frisk og i orden lenge nok. Antall skader ble for hyppige og for mange. Hun var utredet på klinikk flere ganger. Vi fant egentlig aldri helt ut hva som var hovedårsaken til at hun stadig gjorde seg noe. Men nå var det nok. Hun var uvanlig stor, et sted rundt 172-173cm til manken. Og tung, ca 750kg. Det var mye til å være kaldblodstraver. Når hun taklet perioder med ro så dårlig som hun gjorde, så fikk hun slippe å ha mer vondt nå. Håper hennes ben fungerer og ikke er vonde mer på de evige beitemarker, min vakre fantastiske Gamma.
Nadesha Bint Nabila
Nadesha er født 20 mai 2010, og datteren til Nabila. faren er Om El Tanam. Så hun er en renraset fullblodsaraber og ganske fersk her på jorden.. Vi har allerede funnet ut at det er ei lita frøken med egne meninger og at hun er nysjerrig og glad. Hun er allerede solgt, til Helga. Vi ønsker dem lykke til i fremtiden og håper hun blir den showhesten som Helga planla og ønsket seg.🙂
Campari f. 1993 d. 2015
Campari er  født 18 mai 1993 og er ei hoppe som har blitt ridd klassisk i mange år. Vakker, hvit og full av en dames sjarme. Lippizaneren merkes godt i bærigheten her.. Far er Neapolitano Rubin og mor er Kazira.

Dessverre har vi nå måttet la Campari vandre over regnbuebroen den 1 september 2015. Hun hadde fått diagnosen cushing, og vi hadde bestemt oss for å starte opp med medisiner i håp om at det ville gi henne flere år her. Men hun klarte å skade den samme koden en gang til, og nå altfor mye til at dette skulle gå bra. Savnet og tapet kjennes tungt. Hun var en hest som var meg så kjær. Hun fikk gå sammen med Gam Erla, sin beste venninne. 
Kaizer f. 2009 d. 2016
Kaizer flyttet hit til oss i juli, først for å være på ferie , og siden er han nå blitt et medlem av flokken. Det er en sportsponniblanding, mor hollandsk og far araber. Han har flotte steg og ser ut til å være en som har god sprangkapasitet. Han er fire år nå, og er litt sent ute med hva som skal læres. Han er godt på vei til å ta igjen det. 🙂

 Kaizer var den tredje hesten vi måtte gi slipp på etter ulykken oppe i beitet hvor noen uvedkommende hadde kjørt motorsykkel inne i beitet. Vi trodde skadene var mulig å få bra, men der tok vi feil. Det var og er forferdelig tungt å ha mistet ham etter lang tids forsøk på å få ham frisk. 
Kaizer ved siden av Mon Ami i leietau.
Sabina Vicci f. 1997 d.2015
Sabina er ei dame som er 17 år i år, hun flyttet hit i hui og hast da hun trengte ny plass midt på vinteren. Nå i sommer ble det sånn at vi til slutt kjøpte damen. Vi hadde allerede rukket å bli veldig glad i henne da hun skulle selges. Hun er mor til Kaizer, så de ble gjenforent her. Tidligere har hun vært sprangponni, nå er det dressur som hun skal brukes til :)

Sabina var drektig, og vi gledet oss enormt til familieforøkelsen. Den 26 mai kom føllet hennes. En flott rettstilt og vakker hingst så dagens lys rundt kl åtte. Da var Sabinas skjebne den at hun omkom av føllingen. Dyrlegen kunne ikke gjøre noe og hun ble tapt for oss og Sabinas Secret Affaire, som han ble døpt, lille føllet. Harald hadde mistet sin kjære Sabina idet hun ga liv til lille føllet. Så vond kan naturen være. Som han sa, min kloke lille gutt, " vi må være takknemlig for den tiden vi fikk kjenne henne" Det har han rett i. 
Moppelchin
Moppelchin er en hannoveranerhoppe etter linjer av Magelan, det er det vi vet der. Hun ble kjøpt fra dødsbo og er meget uferdig i sin utdanning. Vi jobber videre, og hun er vakker, snill og en dame, med alt det innebærer🙂 Alder er vi usikker på. Kanskje 7 år?
Sabinas Secret Affaire.
Affe ble født her 26 mai 2015, mor er Sabina, hun døde dessverre av komplikasjoner under følling.
Affe har vokst opp som flaskeføll, med fostermor som sto imellom oss og flasken når han fikk sin mat. Så for han var hun mamma, maten fikk han bare på en litt rar plass fra henne. Helt normalt for han, og heldigvis fullt oppdratt av Elin for oss.
Han er en artig liten skrue, blir ponni i størrelse som sin mor. Vi har startet tilvenning av seletøy og skal straks igang med vogn også. 
Na Tanam
Na Tanam er en fullblodsaraber, fremdeles hingst født 2012. Han var en søt liten kar vi var å så på sommeren han var født. Oppdretteren hadde faren, Om el Tanam selv, og moren hans, Na Mira Kum er etter Mirokan. Nadesha er etter Om el Tanam, og flere av avkommene til Om el Tanam treffer jeg jevnlig ute på treninger. Når jeg ble tilbudt å ha ham her sa jeg ja. Han er like snill som sine søsken, selv om hingsten merkes litt innimellom. Det er mange pene damer her, så han må jo fortelle han er gutt.😀 Hva han skal gjøre her, det blir allsidig håper jeg. Vi får se.🙂
Obanos II
Obanos er en kåret hingst av rasen pura rasa espanjola, PRE. Han kom hit som en rehabiliteringshest i april 2016 og blir nå værende her. Jeg kjenner han godt fra før, da det var mitt søskenbarn som importerte ham for 11 år siden. Han er en ordentlig mannemann synes han selv, snill til hingst å være. 🙂 De var stor stas å få ham hit, og han er en sånn som alle, store og små kan ri.  

Charlotte 01.09.2015 17:07

Ginger var min første ponni for 13-14 år siden når han kom fra Tyskland 💖 elsker å se at han fremdeles har det bra <3

Frøydis 29.10.2015 08:40

Han er 21 år nå, og vi har hatt ham i ni år.

| Svar

Nyeste kommentarer

16.08 | 14:09

Hei, leverer dere ut kraftfor? Tenker på icelandic power!

31.01 | 12:21

Ja, det kommer til å tid for oss å komme til noen form for normal uten henne. Vi regner jo tiden i før og etter Rakel her hjemme.

23.01 | 14:39

Så trist med Rakel. Kondolerer. Man blir så ufattelig glad i disse fantastiske dyrene som vi er så heldige å få ha hos oss.

29.10 | 08:40

Han er 21 år nå, og vi har hatt ham i ni år.